27 de març del 2013

Emprenedors: “Vam obrir les portes i vam començar a aprendre”

La Cocotte: un nou concepte de cafeteria  
 
D’esquerra a dreta, la Namibia, la Caro i la Gemma. Fotografies cedides per La Cocotte.



Ariadna de Vilallonga
 
No fa ni vuit mesos que la Caro Costa, la Gemma Ventura i la Namibia Coronado van obrir La Cocotte, un espai per berenar i passar l’estona a la part alta de Tarragona, i ja s’ha convertit en un lloc de renom a la ciutat. La clau de l’èxit és la seva singularitat: pastissos i sucs ecològics fets in situ que varien cada dia, un local ampli amb un disseny agradable i amb gust pel detall, taules per compartir i per estar-t’hi tant com vulguis. A més, La Cocotte també serveix d’espai interdisciplinari on de tant en tant s’organitzen exposicions, tallers, concerts... En definitiva, es tracta d’un concepte de cafeteria actualitzat, molt comú en grans ciutats i a l’estranger però inexistent a Tarragona fins ara.

“Vam decidir obrir un local que respongués al que nosaltres buscàvem com a clientes –explica la Caro–. Anàvem a llocs que ens agradaven i pensàvem ‘Què guay seria si a Tarragona hi hagués un bon lloc per berenar com aquest’. Ens vam anar engrescant i ho vam fer”. És curiós que cap de les tres propietàries tenien ni cap noció de restauració, ni de rebosteria, ni de com muntar un negoci. “Vam obrir les portes i vam començar a aprendre”, diuen. Les tres es dedicaven al món del disseny: la Caro i la Gemma havien estudiat arquitectura efímera, i la Namibia, belles arts. Tot i així, i en plena crisi econòmica, elles es van llençar a l’aventura: “Abans de començar la gent ens deia que estàvem sonades”, se’n riu la Caro.

El concepte de què havia de ser La Cocotte, totes tres el tenien molt clar, però fer el pla d’empresa i buscar local va ser molt complicat. A més, van haver d’aprendre fins al més bàsic des de zero, explica la Gemma: “Una de nosaltres coneix una pastissera que ens va haver de fer un curs acceleradíssim de rebosteria durant els caps de setmana, vint-i-quatre hores. I abans d’obrir això era un drama... Hores i hores cosint coixins i pintant cadires...”. Tot el local l’han muntat elles, amb mobles reciclats. L’amor pel detall s’aprecia fins i tot en les més petites coses –a la galeta de mantega amb la que s’acompanya el cafè als matins hi posa “Bon dia!”, cosa que ha fet gràcia a molts clients que en pengen fotografies de La Cocotte al Facebook i a Instagram.

Pel que fa a les activitats culturals del local, ja han organitzar exposicions de fotografia, d’il·lustració, tallers de tota mena, representacions per als nens petits, i fins i tot concerts. “Al començament ja teníem prou feina en treure els pastissos, però de mica en mica vam anar afegint coses” diu la Namíbia. Davant la pregunta de si alguna cosa els ha sortit fora de control, les tres esmenten el concert de Lecirke: “Faltaven deu minuts per començar el concert i ja se’ns havia acabat la cervesa, amb això t’ho dic tot”, explica la Caro, i afegeix: “Vam haver de demanar-ne més als nostres amics del Cafè del Metropol!”. Abans elles eren qui contactaven amb gent per a fer activitats; ara ja hi ha artistes que es posen en contacte amb elles per exposar a La Cocotte. I avisen:“De cara a l’estiu hi haurà novetats!”.


La Cocotte: Plaça del Rovellat 13, baixos. Tarragona. 977228019. somlacocotte@gmail.com

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada