14 de març del 2013

Estan tots arrestats menys el meu pare!

20 anys d’educació viària a Roda de Berà  
 


Per a celebrar el 20è aniversari durant dos dies s’han celebrat jornades especials de cloenda que han comptat amb la presència del personal i dels vehicles de tots els cossos de seguretat i urgència de Catalunya.

La Policia Local compleix vint anys des de que va iniciar la seva tasca educadora en matèria de seguretat viària i per a celebrar-ho ha organitzat, entre ahir i avui, dues jornades de cloenda que han comptat amb la participació especial de tots els cossos de seguretat i urgència de Catalunya: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Agents Rurals i Creu Roja.
Per tal que els infants fossin els protagonistes d’aquestes jornades d’aniversari i cloenda, i tal i com ja es va fer durant el 10è aniversari, la Policia Local ha reunit als membres i els vehicles de tots aquests cossos perquè els nens i nenes de les escoles municipals poguessin conèixer en primera persona i familiaritzar-se amb els vehicles de seguretat i urgència i el personal que els fa servir, veient i provant ells mateixos com funcionen.


Van ser els alumnes de l’escola El Cucurull, ahir al matí al Poliesportiu Municipal, els primers en participar. Ahir a la tarda i durant tot el dia d’avui han continuat els alumnes de l’escola Salvador Espriu, al pàrquing del centre.
Més de 450 alumnes han pogut gaudir d’aquesta experiència que els ha permès pujar a l’interior de tots els vehicles, tocar la sirena, comprovar com funciona la màniga del camió de Bombers, veure com treballa el personal de la Creu Roja davant d’una urgència, posar-se davant el volant de la furgoneta d’atestats de Mossos d’Esquadra, de les motocicletes, del quad de la Policia Local o de la llanxa pneumàtica del servei marítim de la Guàrdia Civil, conèixer els estris que utilitzen els Agents Rurals, saber com funciona un radar, descobrir una part de la història de la Policia Nacional a través de diverses medalles i galons, parlar pel megàfon del patruller i fins i tot col·locar-se la gorra de plat d’un dels agents de Mossos d’Esquadra.

Va ser durant el curs 1992-93 quan el cos local va començar a impartir les jornades d’educació viària als alumnes de l’escola Salvador Espriu, l’única escola amb que comptava el municipi en aquell moment. Durant vint anys la Policia Local ha ofert classes i recolzament, ha impartit xerrades, i ha organitzat activitats pràctiques i sortides en bicicleta pel municipi per als alumnes de P-3 fins a 6è de primària.



Font: Premsa Ajuntament de Roda de Berà
Fotos: Via Tarraco



 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada