12 d’abril del 2013

El Son de la Chama: música amb consciència

Parlem amb el Toni Ferré, bateria, i l’Aleix Garrido, saxofonista del grup, amb motiu del llançament del seu primer disc ‘Consciencia’.

Per Ariadna de Vilallonga

Reggae amb consciència social. Aquesta és potser la frase que millor resumeix l’estil de El Son de la Chama, un grup de música de la província de Tarragona que llançarà el seu primer disc, titulat precisament ‘Consciencia’, el proper 16 d’abril. “Quan havíem de decidir el nom del disc, vam veure molt clar que ‘Consciencia’ resumia perfectament què volem transmetre, el nostres principis i el nostre missatge inconformista”, diu l’Aleix Garrido, el saxofonista del grup. A ritme de reggae i sons llatins, amb algun punt de ska, la música del Son de la Chama reflecteix el moment de crisi social en què vivim, amb temes reivindicatius com ‘Als de dalt’ o ‘Calle Injusticia’ i d’altres d’encoratjadors com ‘Amunt’. “Busquem sempre la part positiva, encara que estiguem parlant d’injustícies”, puntualitza en Toni Ferré, el bateria.
 

El seu primer single ‘Als de dalt’
parla dels desnonaments i s’ha gravat al casc antic de Tarragona

 

El seu primer single ‘Als de dalt’ ja té videoclip i ha cridat l’atenció pública per tractar un problema molt vigent: els desnonaments. L’Aleix explica que aquest tema el va compondre el Sisco Romero, el cantant, fa un any i mig, quan els desnonaments no eren una realitat tan visible: “Li va sortir de dins –diu el saxofonista–. Tan debò no hi hagués aquest problema i poguéssim cantar sobre fer cerveses a la platja, però existeix i volíem posar-hi de la nostra part. Més endavant, vam decidir que el primer single seria en català i vam fer el videoclip d’aquesta cançó”. El videoclip, que mostra la ficció d’una família que ha de deixar la seva casa, es va gravar majoritàriament al casc antic de la ciutat de Tarragona.

En aquest tema hi col·labora el grup Txarango. El disc també compta amb col·laboracions de Bongo Botrako, La Pegatina i D’Callaos. Amb la majoria d’ells, hi tenen tracte personal des de fa anys. “Els tractes amb tanta normalitat perquè els coneixes de tota la vida, però són tots músics de primera línia que no han dubtat ni un segon en col·laborar amb nosaltres”, diu el Toni, i l’Aleix afegeix: “És gratificant veure que tot i que tot estigui fet una merda, en el nostre mundillo els grups s’ajuden desinteressadament els uns als altres”.
 

El grup es va sorprendre molt de la ràpida resposta del públic a aquest primer video. En una primera setmana van aconseguir ja més de 12000 reproduccions, “i això que jo apostava per 500”, diu el Toni, que segueix: “Quan vam veure que la primera nit d’haver penjat el videoclip al YouTube vam passar de les 1000 reproduccions, va ser com haver guanyat la Champions”. Esperen repetir l’experiència amb el seu segon videoclip, del tema ‘Ponte’, que es gravarà a Reus. Tothom qui vulgui pot participar en la gravació. Només s’ha de ser el proper diumenge 14 d’abril, a les 15:00, a la Plaça de les Peixateries Velles de Reus.

El proper diumenge 14 d’abril
graven el segon videoclip a Reus i conviden
a tothom a participar-hi


El dia 20 d’abril comencen la seva gira de presentació per Catalunya. “Creiem molt en el nostre directe”, diu el Toni, tot i que admeten estar nerviosos: “Cada estiu hem tingut la nostra gira, però aquesta és la primera de presentació. La gent vindrà a veure’ns expressament a nosaltres. Fa molta il·lusió... i por”. No obstant, l’Aleix afirma que ara ve la part bona: “Fins ara em treballat molt, assajos diaris, molta feina amb els preparatius, molts maldecaps... Ara toca gaudir-ne”. I el Toni afegeix: “I tenir el disc a les mans! Encara no el tenim!”. El bateria explica que tot plegat ha estat molt precipitat i recent: “Abans del videoclip només ens ho crèiem nosaltres, treballàvem a cegues. Ara ja tenim feedback de l’exterior, gent que et diu que ho estàs fent bé, tot i que seguim polint-nos. Aprenentatge continu!”.
 

Per a més informació sobre el grup i la seva gira, o per descarregar-se la seva música: www.elsondelachama.com


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada