14 de gener del 2013

Santi Millán estrena a Salou un espectacle irreverent i amb molt d’humor


Santi Millán és l’home de les mil cares. O triactor, com ell mateix es defineix al seu compte de twitter (amant dels trios, les trilogies, el trinaranjus i els triatlons). Actor de cinema, teatre i televisió, humorista, presentador, director, guionista, productor, però, sobretot, showman. Des de que va començar la seva carrera, fa gairebé 25 anys, el polifacètic Santi Millán ha interpretat papers molt diferents, però mai ha deixat enrere la seva vessant còmica, aquella part de gamberro i provocador amb la que tants èxits ha aconseguit. I aquesta part és, precisament, la protagonista del show Santi Millán Live que l’actor català va presentar el passat dissabte al Teatre Auditori de Salou

Paco Montagut va ser el personatge que el va fer famós a Catalunya, al programa d’Andreu Buenafuente, La Cosa Nostra. Abans ja havia fet teatre, cinema i televisió però va ser aquest paper el que el va catapultar a la fama com a personatge xulesc, faldiller i amant de la nit. Amb frases cèlebres com Ei tiu o què cabrón, Santi Millán és va anar guanyant, rialla a rialla, l’estima del seu públic i la seva fama va saltar ben aviat a la resta de l’Estat Espanyol.


Són molts els papers que ha fet després, alguns de la mà de Buenafuente i de la companyia on va començar, La Cubana, i d’altres en solitari. L’hem vist en pel·lícules com Torrente 2: misión en Marbella, Dí que sí, Amor idiota i sèries com 7 vidas i Lex; ha posat veu a l’ós Ted en la pel·lícula que du el mateix nom i ens ha sorprès en films com La Habitación de Fermat o interpretant a Pablo a la sèrie Frágiles (Telecinco), un dels seus papers més dramàtics. El reportatge Imparables és una de les seves darreres aparicions en televisió. En ell, Santi Millán participa en la “Milenio Titan Desert”, una carrera de 700 quilòmetres en bicicleta pel Sàhara, en la que Millán pateix una mica però no perd el sentit de l’humor.


Recentment, l’actor català ha estrenat Santi Millán Live, un espectacle que es va poder veure el passat dissabte, a les 22.30 hores, al Teatre Auditori de Salou. Tot i l’escèptica acollida del show – de les dues sessions previstes una es va cancel·lar i a l’altra hi va haver força butaques buides – els assistents van gaudir amb l’actuació de l’humorista. A la sala, gent de totes les edats: parelles joves i famílies senceres, i també algun infant que potser estava una mica fora de lloc. 


Amb poc menys de cinc minuts de retard respecte a l’hora prevista, va sortir a escena en Santi. –Ep, aquest no és en Santi Millán, oi? Sorpresa entre el públic al veure una cara desconeguda. Es tractava del monologuista tarragoní Javi Sancho, guionista de la productora Zoopa de Santi Millán, a qui acompanya en molts dels seus espectacles. El seu monòleg, amb referències clares a Salou i Tarragona va crear molt bon ambient a la sala i va servir per obrir boca. A les butaques, les primeres ovacions d’un públic que esperava l’entrada d’en Santi. 


Fent gala de la seva fama com a sex symbol, Millán va aparèixer amb una imatge molt cuidada, sota un elegant vestit blanc i, això sí, lluint la seva característica melena. A l’espectacle, Santi Millán volia mostrar una sorprenent faceta com a cantant. El show es va iniciar amb un concert que només tenia una cançó una mica grollera cantada en playback. “Sigo de fiesta, y si a alguien les molesta, que tire de esta”. Amb moviment de pelvis incorporat. Cent per cent Millán. La cosa prometia. I així, amagant la seva poca traça musical sota una gravació prèvia, va arrencar un monòleg divertit i irreverent amb el sexe i les dones, com no podia ser d’una altra manera, com a temes predominants. Algunes qüestions d’actualitat, com l’ús de les xarxes socials, la crisi econòmica i l’èxit de la novel·la Cincuenta Sombras de Grey també van sortir a escena de la mà de l’humorista. 


Malgrat abusar dels tòpics i de frases força munyides, el públic es va mostrar molt satisfet amb l’obra i així ho va fer palès durant l’hora i mitja que va durar el show amb aplaudiments, rialles i xiscles. Un públic amb el que Santi Millán va interactuar força i al que l’actor feia patir quan, de sobte, saltava a platea buscant una nova víctima. Afortunadament una servidora estava prou lluny del seu camp visual.


Al final de l’actuació, ovació ben merescuda pel Santi Millán però sobretot pel Javi Sancho, qui fins i tot va fer aixecar a algunes persones del públic entre aplaudiments.
Després de Santi Millán Live, l’actor s’entrenarà també com a productor d’un musical infantil, Imaginarium, un espectacle per als més petits que també es representarà al Teatre Auditori de Salou, el proper 21 d’abril. 


Per Nerea Zambrano

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada