16 d’abril del 2013

Cròniques - La cadena del silenci


Recomanem molt aquest programa de RTV2 perquè tots els pares ho vegin. Passa cada dia a les escoles i molta gent s'ho calla.

El principal problema per acabar amb l'assetjament escolar o 'bullying' és el silenci que l'envolta. La víctima calla i els que l'envolten miren a una altra banda davant l'alegria de l'assetjador. Cròniques analitza les causes del 'bulling' i com eradicar dels col · legis i instituts.

Un equip del programa ha compartit diverses jornades amb dos joves majors d'edat que van ser víctimes durant anys i ara es recuperen de les seqüeles que els van quedar, a més de tractar d'ajudar els menors que ho pateixen.

El reportatge també compte l'experiència pionera que s'està duent a terme en un institut de Barcelona, on els alumnes de 3 º de l'ESO es converteixen en tutors dels que comencen el primer curs. Així, es converteixen en el germà gran.

Cròniques també ha estat amb els responsables de 'Protégeles', una organització on reben diàriament denúncies de 'bulling' i de ciberassetjament. Encara que resulta complicat, sempre s'acaba localitzant al ciberassetjador perquè la seva empremta queda fixada en la xarxa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada