3 de novembre del 2012

FESTIVAL TARRAGONA BLUES 2012



Del 3 a l'11 de novembre, Tarragona es vas veure de blues i pels aquells que els agrada el blues i la bona música, podran gaudir d'una setmana espectacular amb grups locals i internacionals de primer nivell.

És la tercera edició d'un festival que pot celebrar-se a Tarragona en aquests temps difícils.

Tarragona Blues es produeix amb molt esforç– ens comenta Richard White el seu director i mentor.

Originari de Philadelphia, New Orleans, radicat a Tarragona des del 2003, ens explica que la primera edició del festival es va cridar Underground Blues amb la idea bàsica d'unir la música internacional amb els nostres talents locals a través del llenguatge universal de la música i la cultura, ja la segona edició va canviar amb el nom actual que porta ara Tarragona Blues amb un millor panorama que ha animat a realitzar la tercera.

–Com va sorgir la idea de fer un festival de Blues aquí a Tarragona?

–Ens hem inspirat en el festival Dixieland Tarragona, (Dixieland és un clàssic de la ciutat que lamentablement aquest any no ha pogut dir present per les retallades de pressupost)

És horrible–, sentència Richard, Dixieland Tarragona era una de les coses que anaven molt bé aquí. Esperem poder seguir l'exemple d'ells–.

I com les hi han arreglat aquest any?

–En principi ho hem pogut organitzar amb diners privats i amb la col·laboració de locals com Cafe Metropol, Traviesa, Sala Zero i Tastau, amb l'organització i suport de Tallers 03. Per descomptat cadascun aportant el seu granit de sorra perquè el festival es pugui repetir–.

L'Hotel Urbis ens dóna les habitacions per als músics, hi ha restaurants que ofereixen el menjar, i Estrella Damm que ens dóna cervesa– comenta afegint que malgrat la crisi, també explica una mica amb el suport de Tarragona Turisme i l'Ajuntament.

–Hem tornat a l'època del intercanvi? (una opció vàlida per poder fer coses dins del context actual)

–Tots ens hem esforçat una mica, cada banda ha acceptat tocar per un cachet reduït i, malgrat tot, el positiu és que aquest any per primera vegada tenim ingressos que ens ajudaran a cobrir les despeses del festival.

–I quines novetats hi haurà en aquest any?

Aquest any comptarem amb 10 bandes, entre les quals podrem gaudir de Little Victor que ha guanyat Grammys, un tiu de Memphis d'allò més senzill que hi ha.
Walking Stick Man, considerat un dels millors bluesmen a Catalunya... també tenim la sort de comptar amb Debbie Bond d'Alabama. Ella és de primera fila, ha tocat amb Bonnie Rait, Jonny Shines, Eddie Kirkland, Willie King, i molts més.
La llista segueix i també tenim 2 bandes i 1/2 que aquí juguen de local.

–Algun músic t'ha demanat alguna cosa estranya com a aigua Evian?
– jaja! Hi ha de tot. Però gairebé tots els musicos són bastant humils ara en aquesta epoca.
tens a veure Little Victor l'és el mes prop d'això és molt Memphis!

–Què expecatives tens per a aquest festival?

–Encara que el festival és petit, intentem portar el millor exemples de blues que podem trobar.

Agrega i no vol oblidar-se que això no ho fa només i que treballa amb un petit equip de col·laboradors que ajuden a fer realitat aquest somni blusero i els nomena: Alvaro (Aton Blues), Carles Verges, Rosa Ciurrana, Alexandra Palos i voluntaris.


“En aquests temps dificils per l'economía, la música blues té l'estranya habilitat d'expressar les nostres penes i preocupacions, deixant-nos una sensació d'optimisme i alleujament per al nostre futur. Per això, s'ha convertit en una institució intemporal i universal a escala mundial. El Festival Internacional Tarragona Blues 2011 ha de ser considerat com una important contribució a la cultura, ja diversa, de Tarragona”.


 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada